Mk92 » Specials » Ontharen

Het ontharen van je benen, bikinilijn en oksels

Het ontharen van je benen, bikinilijn en oksels De meeste vrouwen vinden beharing maar niets en doen er dan ook alles aan om de haren op hun benen, oksels en bikinilijn zorgvuldig te verwijderen. De een doet het omdat het nou eenmaal hoort, de ander vindt het zelf hygiënischer of gewoon mooier. Wat de reden van het ontharen ook is, je kunt het op heel wat manieren doen. Veel vrouwen kiezen voor scheren, maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld waxen of epileren. Iedere manier heeft voor- en nadelen.

Ontharen

Er zijn heel wat verschillende manieren van ontharen. Deze manieren zijn bijvoorbeeld allemaal mogelijk:

  • Scheren
  • Harsen
  • Waxen
  • Epileren
  • Ontharingscrème
  • Permanent ontharen

Welke manier het beste bij jou past, hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren. Wil je dat het snel gaat? Vind je het belangrijk dat het pijnloos is? Heb je weinig geld te besteden of mag het wel wat meer kosten? En hoe lang moeten de haren weg blijven? Al deze vragen zijn van belang wanneer je de juiste methode uitkiest. Daarnaast is het lichaamsdeel waar het om gaat van belang.

Benen

De huid op de benen is wat dikker, waardoor het bij de meeste vrouwen niet een heel gevoelig lichaamsdeel is. Dat betekent dat voor de benen niet alleen het scheren geschikt is, maar ook wat minder pijnloze manieren zoals harsen of epileren. Wanneer je huid er goed op reageert, zou je ook gebruik kunnen maken van ontharingscrème.

Oksels

Je oksels zijn een stuk gevoeliger en bovendien ook lastiger te bereiken. Toch werken alle manieren van ontharen op dit lichaamsdeel. De eerste keren harsen, waxen of epileren kunnen pijnlijk zijn, maar zodra de haren dunner worden, verdwijnt de pijn bijna geheel.

Bikinilijn

De bikinilijn is een erg gevoelig lichaamsdeel. De Brazilian wax is speciaal bedoeld voor het ontharen van je bikinilijn of zelfs de gehele venusheuvel. Ontharingscrème is hier niet voor geschikt en voor harsen is de huid te gevoelig. Scheren kan wel gewoon, maar veel vrouwen krijgen snel last van ingroeiende haren en irritaties.
De Brazilian wax

De Brazilian wax

Brazilian waxing is sinds een tijdje zeer populair in Nederland. Het is een manier van ontharen die in Brazilië is bedacht door twee vrouwen. In dit Zuid-Amerikaanse land lopen vrouwen graag te pronke…
Je bikinilijn ontharen: Klaar voor de zomer!

Je bikinilijn ontharen: Klaar voor de zomer!

Zodra het lekker weer wordt, gaan wij Nederlanders het liefst zo snel mogelijk richting het strand. Na een koude winter moet ons lichaam natuurlijk nog wel even worden bijgewerkt, zodat hij helemaal k…
Met mooie gladde benen de zomer in

Met mooie gladde benen de zomer in

In de winter kan het de meeste vrouwen niet heel veel schelen hoe hun benen eruit zien. Hun behaarde, droge, witte benen kunnen ze tenslotte in hun spijkerbroek of legging verstoppen. Maar als de zome…
Verschillende manieren om je benen te ontharen

Verschillende manieren om je benen te ontharen

Veel vrouwen vinden het maar lastig, die haren die op hun benen groeien. Gladde benen zijn namelijk wel zo fijn, maar het kost soms heel wat moeite om ze glad te krijgen. Er zijn verschillende maniere…
Gepubliceerd door Mk92 op 01-01-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties